افتخار استان لارستان عطاا... جنگوك


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 18 آبان 1389
بازدید : 2570
نویسنده :

افتخار استان لارستان عطاا... جنگوك

استاد عطاا...جنگوك 1389-1327در سن 62سالگي در گذشت عطاء‌الله جنگوک، نوازنده ایرانی تار و سه‌تار و پژوهشگر موسیقی محلی که از روز جمعه گذشته به علت سکته و خونریزی مغزی به اغما رفته بود، چهارشنبه اول اردبیهشت (21 آوریل) در تهران درگذشت عطا جنگوک در سال ۱۳۲۷ در شهر لار در استان فارس به دنیا آمد. محمدحسن عذاری از نخستین استادان او بود.او پس از اینکه به تهران رفت در هنرستان شبانه موسیقی تهران نوازندگی تار را نزد علی اکبر شهنازی، نوازنده تار و پسر میرزا حسینقلی و حبیب الله صالحی ادامه داد با راه افتادن مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به همت داریوش صفوت در دهه پنجاه خورشیدی جمعی از دانشجویان موسیقی و نوازندگان جوان از جمله محمدرضا لطفی، داود گنجه ای، حسین علیزاده، علی اکبر شکارچی و داریوش طلایی به این مرکز پیوستند. جنگوک نیز کمی بعد به این جمع پیوست.

جنگوک پس از انقلاب همراه با تعدادی از نوازندگان و آموزندگان مرکز حفظ و اشاعه، به کانون چنگ رفت و تدریس تار و سه تار را در آنجا ادامه داد . سپس بار دیگر با مرکز حفظ و اشاعه همکاری کرد با توجه به رخدادهای مرتبط به انقلاب ایران و توجه بسیاری از نوازندگان و آهنگسازان ایرانی به سرودهای انقلابی، جنگوک نیز چند "سرود انقلابی" ساخت که می توان از میان آن به سرودی با مطلع "دشمن ما منطق ضد بشر دارد" اشاره کرد به عقیده بعضی از کارشناسان موسیقی، آلبوم مال کنون از موفق ترین آثار موسیقی محلی در ایران است.

عطا جنگوک از اوایل دهه شصت به بعد، بیشتر فعالیت خود را بر روی تحقیق و تهیه موسیقی محلی متمرکز کرد آلبوم های مال کنون کوچ و هی جار در موسیقی بختیاری با صدای مسعود بختیاری بهمن علاالدین، موسیقی محلی فارس و کتاب بیست ترانه محلی فارس با همکاری محمدرضا درویشی محصول این دوره از فعالیت هنری جنگوک است. آلبوم های چشم به راه (خواننده: شهرام ناظری)، همسایه خواننده: علیرضا افتخاری و سرو و ماه خواننده: بهرام باجلان از ساخته های او در زمینه موسیقی سنتی ایران است به عقیده بعضی از کارشناسان موسیقی، آلبوم مال کنون که از انتشار بیش از دو دهه است می گذرد، از موفق ترین آثار موسیقی محلی در ایران است.

عطا جنگوک در سالهای آخر عمر بیشتر وقت خود را به تدریس گذراند. از او به عنوان یکی بهترین آموزگاران تار و سه تار نام می برند، که شیوه نوازندگی و ردیف های علی اکبر شهنازی را به خوبی تدریس می کرد پیکر عطا جنگوک جمعه 3 ارديبهشت از مقابل تالار وحدت تشييع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد شد . به گزارش روز جمعه خبرنگار فرهنگي ايرنا،‌ در اين مراسم "داود گنجه اي" قائم مقام خانه موسيقي و هنرمنداني چون "حسين عليزاده"، استاد و نوازنده تار و "رضا موسوي زاده" استاد تار و سه تار حضور داشتند . گنجه اي در سخناني جنگوک را انساني شريف، نجيب و بي ادعا توصيف کرد که به کار خود تسلط کامل داشت و در کمال تواضع همواره يار و همراه شاگردان خود در آموزش تار و سه تار بود .

عليزاده نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا،‌ جنگوک را استاد هنرمندي دانست که شايسته اين نام بود و افزود: وي استاد هنرمند بود چراکه تنها تسلط بر موسيقي نداشت بلکه شخصيت او معرف يک هنرمند بود . وي ادامه داد: جنگوک انساني بسيار مهربان و با وجدان کاري بالا بود که هيچ وقت در جمع روزنامه نگاران و رسانه ها حضور نمي يافت و به همين دليل ممکن است مردم عادي وي را نشناسند .

رضا موسوي زاده استاد تار و سه تار نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، گفت: استاد جنگوک جزو نخستين افرادي بود که به صورت جدي روي موسيقي محلي کار کرد و در اين زمينه پيشکسوت بود. وي ادامه داد: وي انسان برجسته اي بود که در اصول اخلاقي نيز همواره حرف اول را مي زد و مانند استادي دلسوزهمواره درکارخودتلاش فراواني داشت . همچنين "خداداد مناشري" ناشر در حاشيه اين مراسم به خبرنگار ايرنا گفت: کار استاد جنگوک يک کار استثنايي بود که براي هميشه در تاريخ موسيقي ايران ماندگار خواهد بود . بر اساس اين گزارش،‌ پيکر جنگوگ پس از تشييع از ضلع شمالي تالار وحدت به قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س)منتقل شد . جنگوک آثاري چون "پرستاره"، "سر و ماه"، "چشم به راه"، " هي جار"، "مالکنون" و آثار مکتوبى چون "سوز و ساز" و "گشايش" و بازنويسى کتاب هاى موسيقى تار و سه تار هنرستان را منتشر کرده است .

به گزارش ايلنا، در اين مراسم که جمعي از هنرمندان و علاقه مندان موسيقي کشورحضور داشتند، داريوش پيرنياکان موسيقي دان و سخنگوي خانه موسيقي ايران در سخناني يادآور شد: از سال 53 که براي شاگردي خدمت استاد علي اکبر شهنازي رسيدم، آقاي جنگوک را آنجا ديدم. او يکي از شاگردان خوب شهنازي بود و زماني که استاد «فرنام» من را با عنوان خواهر زاده اش به استاد شهنازي معرفي کرد تا پيش او شاگردي کنم، روز اول قرار بود جايي برود و از جنگوک خواست تا درس اول را او به من بدهدومن اولين درس تار را از عطا» الله جنگوک ياد گرفتم. وي افزود: دوستي ما از آن زمان ادامه داشت و او هنرمندي بي ادعا بود که بدون چشم داشت کار مي کرد و هيچ زماني گلايه نکرد و زماني که هيچ کس به موسيقي نواحي توجهي نداشت، او با يک نگاهي جديد موسيقي نواحي به ويژه بختياري را به صورت جديد اجرا کرد و دوستان نزديک اش در اين کار او را همراهي کردند.

سپس علي اکبر شکارچي از هنرمندان موسيقي و از دوستان نزديک عطا» الله جنگوک در حالي که با بغض حرف مي زد، گفت: حياط تالار وحدت، درختان خيابان حافظ و دانش آموزان هنرستان دختران همه شاهد هستند که هرکس از اين مسير گذشته، داغي از عشق داشته است، عشق به هنر، موسيقي و فرهنگ کشور. وي افزود: جنگوک بزرگ شده کوير و بي آبي بود. کويري که با هر بارش شقايق ها در آن مي رويند و در اندک زماني پژمرده مي شوند. من مطمئنم که عطا» آب گوارايي ننوشيد، اما شعر و موسيقي او را به خوبي نوشيده بود.شکارچي اضافه کرد: آلبوم قرار روز آينده با خوانندگي عليرضا شاه محمدي و نوازندگي استاد داريوش پيرنياکان و عطا» الله جنگوک ساخته شده است و اين کار آخرين هديه مرحوم جنگوک به دنياي هنر ايران بود. هرچند اين آلبوم هنوز منتشر نشده است .

داوود گنجه اي از اعضاي هيات مديره خانه موسيقي و موسيقي دان برجسته کشور، سخنران بعدي اين مراسم بود که گفت: سال 52 در مرکز حفظ و اشاعه موسيقي افرادي از شهرهاي مختلف به تهران آمدند که اين مرکز را گلباران کردند که ميان آنها پرويز مشکاتيان، عطا» الله جنگوک و علي اکبر شکارچي بود. وي اظهار کرد: چرا بايد وقتي زنده هستيم با حسادت نتوانيم يکديگر را تحمل کنيم. بايد در ميان خود وحدت به وجود آوريم و خانه موسيقي که من نام آن را خانه عشق گذاشتم و ده هزار عضو دارم بايد روزي تمام اعضاي آن عطا» الله جنگوک شوند. سپس عليرضا شاه محمدي خواننده آلبوم منتشرنشده قرار روز آينده که عطا» الله جنگوک در آن نواخته است قطعه نفرين به سفر که هرچه کرد او کرد را خواند .

دراين مراسم هنرمنداني چون حسين عليزاده، حسام الدين سراج، محمدرضا درويشي، علي مراد خاني، هوشنگ، بيژن، اردشير و پشنگ کامکار، بابک رضايي، محمد سرير، هنگامه اخوان، حميدرضا نوربخش، درويش رضا منظمي و... حضور داشتند . پيکر اين هنرمند درحالي به سمت بهشت زهرا بدرقه شد که از مسئولان دولتي و مديران وزارت ارشاد در عرصه موسيقي کسي براي گراميداشت ياد جنگوک به تالار وحدت نيامده بود. از جمله آثار این هنرمند می‌توان «به مال کنون» «هی جار»با صدای مسعود بختیاری، «نوروز» تکنوازی سه‌تار و «سرو ماه» تصنیف‌های شیدا ، «یار کدیم» در موسیقى جنوب و… و همچنین کتاب،«سوز و ساز» اشاره کرد. عطا جنگوک از معدود شاگردان فعال استاد علی اکبر خان شهنازی است.

__________________________________________________________ 

مطلب ارسالي ازrosvaydel

 




:: موضوعات مرتبط: مشاهير لارستان بزرگ , ,
:: برچسب‌ها: موسیقی ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








زمین باقی می ماند اما انسان فانی است،انسان به جهان چشم می گشاید،اما دوباره در قعر خاک مدفون می گردد.زندگی بس کوتاه است،اما جهان در مکان جاوید خود پایدار باقی می ماند. partnering with Indigenous peoples to Defend their Lands، Languages، and Cultures

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان استان من لارستان و آدرس bazigar.Loxtarin.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار می گیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com